Oinloggad
Nyhet
Startsida Falkenbergs kommun

Erasmusprojekt på FT

Fordons- och Transportprogrammet välkomnar fyra kollegor från Sevilla (Spanien) och Caen (Frankrike) med en "swedish fika". De kommer vara här hela veckan för att planera och finslipa Erasmusprojektet och Super-sport-elbilsbygge.

Erasmusprojekt innebär samarbetsprojekt utifrån gemensamma teman mellan europeiska skolor. Att utveckla yrkesutbildning och kompetenser, främja lärande av varandra och erfarenhetsutbyte. 

Ett Erasmusprojekt för fordonsprogrammet, hur kommer det sig?
– Det är vi som aktivt har sökt upp andra skolor. Eftersom jag har varit utlandslektor i Caen i Frankrike så hörde vi med dem och de letade efter nya projekt att dra igång. De hade redan kontakt med en skola i Sevilla.

Vilka ingår i projektet?
– Det är hela fordonsprogrammet, ungefär 50 elever och så eleverna i Frankrike och Spanien.

Hur ska det gå till i praktiken?
– Vi bygga den här elbilen men vi kommer även jobba tillsammans i andra ämnen, exempelvis engelska. Sedan är tanken att det ska vara lite miljötänk också och vi kommer att besöka exempelvis Chalmers och Volvo tillsammans. Sammanlagt blir det två resor till varje land för vår del där sju elever får åka varje gång.

Varför är det viktigt att samarbeta med studenter i andra länder?
– Hela tanken med Erasmus, som detta är, har samma tanke som EU. Eleverna får använda sitt språk och får se hur det ser ut i andra länder. Kanske kan det ge mod åt någon att göra praktik eller studera utomlands.

Vad händer med bilen när den är klar?
– Den kommer att stanna i Frankrike. Det är där vi både börjar och avslutar projektet. Men innan dess ska bilen fraktas mellan länderna.

(frågor ovan är saxade från Hallands Nyheter 2017-09-14)

Vi ser fram emot att höra mer om detta framöver.

lärare sitter i en soffa och fikar
Sidan uppdaterad: 2017-09-14