Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
elever och lärare

Avslutande Comeniusprojekt

Falkenbergs gymnasieskola har deltagit i Comeniusprojektet "Generations in Europe between the Past and the Future" under 2013-2015 och det avslutas nu här i dagarna.

Övriga deltagande skolor är från Laufen i Tyskland, Poitiers i Frankrike samt Valdobbiadene i Italien. Idag träffades lärare från dessa skolor samt elever från Falkenbergs gymnasieskola som deltagit i projektet för att slutföra det hela. Alla var inte närvarande pga av andra uppdrag.

I korta drag kan man säga såhär om projektet:Temat har varit "generationer". Elever, föräldrar och mor/farföräldrar.

Tex hur beskrivs generationer i litteraratur i de olika länderna? Hur är ungdomarnas tankar om sin hembygd? De har fått göra filmer om detta. Även filmer om turism i Sverige och Halland. Hur ser de olika generationernas resvanor ut och har de förändrats genom tiden?

Våra lärare och elever har gjort 5 resor totalt och bla fått besöka Paris, Venedig, Salzburg, Poitiers, Valdobbiandene, San Martino Di costrazza, national parken Berchantesgen (Königsee).

Projektet har givit möten med andra länder och kulturer, att utveckla sina språkkunskapet, att få möjighet att bo hemma hos någon i ett annat land, att få välkomna hem en gäst från ett annat land, förståelse för andra länders skolsystem, att skapa ett stort projekt där flera länder är inblandade och fått nya vänner ute i Europa.

Det hela avslutas med en resa nu till Stockholm!

Sidan uppdaterad: 2015-09-09