Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

N3-prenörsdagen 25 mars

Snart är det dags för våra elever i år ett (14) och två (13) att deltaga i N3prenörsdagen. Entreprenörskap ska genomsyra all utbildning enligt den nya läroplanen för gymnasieskolan, vilket gör dagen mer aktuell än någonsin. I läroplanen kan man bl.a läsa: ”Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper och förhållningssätt som främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande. Därigenom ökar elevernas möjligheter att kunna starta och driva företag. Entreprenöriella förmågor är värdefulla för arbetslivet, samhällslivet och vidare studier.

N3prenörsdagen har en tydlig koppling till Ung Företagsamhet och den verksamhet som du har möjlighet att bedriva i 3:an på gymnasiet och redan i 2:an på vissa program, som del av din entreprenörskapskurs, eller som Gymnasiearbete.

Att vara företagsam är inte bara att starta företag. I år har vi valt en huvudföreläsare som verkligen gjort skillnad. Dessutom har vi flera nya flera nya föreläsare som representerar det lokala näringslivet som vi snart kommer att presentera. Allt för att skapa variation och fler infallsvinklar. Som huvudföreläsare i år har vi lyckats knyta upp en tidigare elev på skolan som kommer gå rakt in i våra hjärtan med sin historia.

Charlie Eriksson är en framstående social entreprenör som blivit nominerad till exempelvis Årets unga entreprenör 2014 och Årets unga företagare 2014. Under 2014 har han arbetat aktivt för att lyfta fram det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa från källaren till finrummen. Efter att själv ha lidit av psykisk ohälsa i form av depression och panikångest som resulterade i flertalet självmordsförsök fann han motivationen att börja inspirera och motivera andra ungdomar att välja livet samt att skapa en social acceptans kring ämnet. Genom sin egen historia i centrum levererar han kunskap, inspiration och känslor till åhörarna.

Schema för år 2 (13)

Huvudföreläsning: 09:30-10:40 Stadsbion, Charlie Eriksson
Föreläsning 1 11:00-11:40 Skolsalar, Blackbox
Föreläsning 2 11:50-12:30 Skolsalar, Blackbox !

Schema för år 1 (14)

Huvudföreläsning 08:00-09:10 Stadsbion, Charlie Eriksson
Föreläsning 1 09:20-10:00 Skolsalar, Blackbox
Föreläsning 2 10:10-10:50 Skolsalar, Blackbox

Anmälan till föreläsningarna sker via vår gamla hemsida 13-23 mars. Mer info om detta kommer elevhandledare att ge eleverna.

Sidan uppdaterad: 2015-03-17