Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Fotboll

NIU

Vill du satsa mot eliten i fotboll men också skaffa dig en riktigt bra utbildning? Hos oss kan du få både och!
Falkenbergs gymnasieskola är ett nationellt idrottsgymnasium (NIU) i fotboll. Det riktar sig till dig som satsar på en elitkarriär inom fotbollen. Du läser på ett vanligt program, men lägger 400 poäng på specialidrott, fotboll.

Träningen består av tre pass per vecka. Den är schemalagd på förmiddagar. Anders Jensen är ansvarig instruktör. Anders har arbetat med fotbollsgymnasiet sedan 2005. Han är utbildad idrottslärare och som fotbollstränare "UEFA Elite Youth A". Anders är verksam i Falkenbergs FF som tipselittränare med ansvar för U19.   

Mål
Utveckla dig individuellt som fotbollsspelare
Utveckla din medvetenhet om vad som krävs för att bli elitspelare genom fler tränings- och utbildningstillfällen
Utveckla din förmåga att planera, genomföra och utvärdera din tränings- och tävlingsverksamhet
Utveckla dina kunskaper om ledarskapets betydelse för idrotten

Hur söker jag?

Du kan söka NIU-fotboll tillsammans med följande program: BF, HA, EE, EK, ES-musik, NA, SA, TE. Sista ansökningsdag är 1 december för NIU.

 

Idrott och hälsa 1 & 2 specialisering- fotboll

Ett alternativ för dig som inte vill satsa riktigt lika mycket på fotbollen är vår lokala idrottsspecialisering. Du läser på ett nationellt program hos oss, men här viker du endast ditt individuella val, 200 poäng, till fotbollen. Du kommer att träna 2 pass i veckan i ettan och tvåan.

Mikael Olsson är ansvarig instruktör.

Hur söker jag?


Sista ansökningsdag är 1 februari för specialisering fotboll

Du kan välja fotboll tillsammans med följande program:
BA, BF, HA, EE, EK, ES-musik, NA, RL, SA, TE, VO

Om du bor i Falkenbergs kommun väljer du fotboll (NIU eller lokal) som ditt individuella val. Du ska också göra en särskild ansökan på vår hemsida.

Bor du i en annan kommun skriver du under övriga upplysningar att du vill gå fotboll.  Du ska också göra en särskild ansökan på vår hemsida. Din SYV hjälper dig om det behövs.

Hur fungerar uttagningen?

Träning och personlig intervju för alla sökande sker på Falkenbergs IP. Halva gruppen på förmiddagen och resten på eftermiddagen.

Uttagning till NIU sker:
Fre 8 dec kl 13-15 och tis12 dec kl 9-11, respektive 13-15. 

I mitten av januari skickas besked ut till er som sökt NIU. Är du inte antagen erbjuds du söka idrottsspecialiseringen på 200 p istället.


Sidan uppdaterad: 2017-11-17