Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Idrott

Är idrott en stor del av ditt liv? Hos oss kan du träna på skoltid!
Många elever vill ha mer idrott än vad som ingår i programmet. Därför ser vi till att du kan välja idrottskurser som ditt individuella val. Vi har både enstaka idrottskurser och fyra olika specialiseringar att välja mellan. All vår idrottsutbildning håller mycket hög kvalitet. Det märks inte minst på att flera av våra tidigare elever numera tävlar på elitnivå med mycket goda resultat.

Volleyboll

Vår volleybollspecialisering har flera år på nacken, men sedan 2012 är vi NIU-certifierade. Det innebär att vi satsar ännu mer mot eliten och att du får 400 poäng volleyboll. Ansvarig instruktör är Martin Karlsson.

Fotboll

Du kan välja vårt NIU, 400 poäng, eller vår lokala fotbollsprofil, 200 poäng. Båda alternativen utvecklar dig som fotbollsspelare genom flera träningar i veckan. Ansvariga instruktörer är Anders Jensen, Tomas Larsson och Mikael Olsson

Innebandy

Vill du satsa på din innebandyträning och utvecklas mer som spelare under sakkunnig ledning? Då tycker vi att du ska söka till vår innebandyspecialisering på 200 poäng. Du tränar två pass i veckan på skoltid och övar teknik, taktik, praktik och teori. Instruktör är Per-Inge Johansson.

Övriga idrotter

Vill du satsa på en annan idrott har vi sedan många år tillbaka ett särskilt alternativ för dig. Du går en idrottsspecialisering inom just din idrott och avsätter 200 poäng av ditt individuella val till din idrott. Din vanliga tränare ansvarar för träningsdelen och en idrottslärare (Ulf Persson) på skolan är din idrottshandledare. Förutom träning inom din idrott får du också lära dig om träningslära, träningsplanering, idrottspsykologi och vald idrotts organisation och historia.

Sidan uppdaterad: 2017-10-05