Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Informations och datakurser

Programmering 1

100 poäng

Programmering 1 är en grundkurs där vi använder oss av en webbtjänst, CodeHS. I CodeHS programmerar du först med Karel the Dog och lär dig grunderna i programmering. Därefter går du vidare med Javascript och Graphics och sen Animation och Games. Det finns även fördjupningsmaterial till exempel Basic Data Structures. Tjänsten är flexibel för både elever och lärare. Det är mycket problemlösning och inspelad video, quiz, exempel och övningar. Kursinnehållet är på engelska. Kursen passar både för nybörjare och de som har lite erfarenhet.

Programmering 2

100 poäng

Programmering 2 är en fortsättningskurs där vi också använder CodeHS, men istället för Javascript använder Java. Här lär vi oss klasser, objektorientering, algoritmer och datastrukturer. Här finns också mycket problemlösning och inspelad video, quiz, exempel och övningar. Kursinnehållet är på engelska. Kursen passar de som läst Programmering 1.

Webbutveckling 1och 2

100 poäng

Du får lära dig att skapa webbsidor. Hur gör man användarvänliga sidor? Hur gör man sidor som ser bra ut på olika plattformar? Vi arbetar med 2 webbtjänster, Codecademy och TeamTreehouse. TeamTreehouse innehåller instruktionsfilmer, quiz och ett Workspace att skriva kod med. Kursinnehållet är på engelska.

I webbutveckling 1 lär du dig grunderna i HTML5 och CSS3, Du lär dig även Javascript och att bildbehandla med Adobe Photoshop och Illustrator. Du lär dig publicera en webbplats på en webbserver. Beroende på intresse får du möjlighet att jobba med PHP eller sätta upp en blogg med Wordpress.

Webbutveckling 2 som är en fortsättning på webbutveckling 1 lär du dig att skapa interaktiva webbsidor med Javascript, Jquery och AngularJS. Du har möjlighet att skapa appar för Android eller IOS. Du kan även arbeta med Adobe After Effects.

Sidan uppdaterad: 2016-12-21