Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Vi grillar äpplen!

Fageredskolans fritidshem

Fritidshemmet på Fageredsskolan delar lokal med skolan. Ljusa och trevliga utrymmen med mycket plats för experiment och lek. Verkstad med symaskiner, snickeri, stort tyg och garnförråd och trälager. Det finns en bio, en teater, ett pingisrum och massor med pysselmaterial. Dessutom finns ett akvarium med Koikarpar och ett rum för plantuppdragning med växthuslampa. Massor med spel i spelskåpet.

Som det fritidshemmet som har minst asfaltsyta i kommunen, har vi nära till skog och vatten. Kanoten, som hänger i taket i korridoren, tas ner till sommaren och gör fiskeutflykter i skogssjöarna runt omkring. Isfiske på sport och påskloven om isen tillåter. Vindskyddet besöks ofta. Där grillar vi korv, bakar pinnbröd och steker äpplen. Med skogen så nära, blir den en naturlig plats att vistas i med älgar, ekorrar, rådjur, mård och harar som grannar. Med fiber i huset har vi en snabb uppkoppling som hjälper oss i det digitala arbetet.

En gång i månaden har vi ett fritidsmöte där vi lägger upp riktlinjerna för en månad framåt. Barnen är ordförande och sekreterare. Barnen bestämmer i huvudsak själva vad den kommande månaden ska innehålla. Just nu är det: bakning, mestadels matbröd, byggandet av fågelholkar, pyssel med byggande av pärlfigurer, idrott, trädkojebyggeri, innebandy, fotboll etc. Varje fredag Bio i salongen med popcorn.

Dokumentationen sker oftast på Unikum, där vi har en blogg för publicering bild och texter.

Sidan uppdaterad: 2016-08-29

Hitta till fritidshemmet