Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Viktig information angående vår IT-miljö – utskick 1

Vad händer med First Class och vårt nya intranät?

Nu är det möjligt att logga in och bekanta sig med vårt nya intranät. Det kommer på sikt fungera som portal till hela vår digitala arbetsmiljö och kommer ersätta delar av First Class, som t.ex. konferenser och anslagstavlor samt delar av våra webbsidor. Övergången kommer ske successivt och det som händer nu är första steget. Intranätet kommer inte att vara fullt utbyggt förrän vi fasat ut FirstClass helt, vilket kommer ske under hösten 2015.

Observera att det nya intranätet inte har alla funktioner på plats från start. Exempel på funktioner som inte fungerar fullt ut från start är: Snabblänkar (bl.a. Unikum) under “Mina program” samt kalenderfunktionen.

Vad händer nu och framöver?

  • First Class kommer inte påverkas under vårterminen, förändringar kommer ske först under sommaren. Undantaget kan vara att vissa informationsytor kan komma att flyttas över till nya intranätet.
  • När information flyttas från FC till nya intranätet kommer detta tydligt informeras om.
  • Funktioner för information, kommunikation och samarbete finns redan på plats på det nya intranätet. Du kan redan nu logga in via falkenberg.se. Användarnamn och lösen är samma som till Personec självservice.
  • Nytt mail- och kalendersystem kommer att lanseras för personalen under våren och fungera parallellt med FC. Den nya mailen och kalendern kommer vara ett Microsoft Office 365 system och vara integrerat med övriga kommunen. Eleverna kommer att kopplas på till hösten.
  • Genom att mail och kalendrar nu integreras med övriga kommunen kommer all personal att få @falkenberg.se. Den tidigare adressen @edu.falkenberg.se fortsätter att fungera parallellt med den nya @falkenberg.se. Elever fortsätter med @edu.falkenberg.se.
  • Nya funktioner för att skapa, dela och lagra dokument/filer kommer att lanseras parallellt med mail- och kalendersystemen, men i en Google-miljö.
  • Varje skola/enhet kommer under övergångstiden mellan FC och den nya miljön att skapa sin struktur och sitt innehåll under initiativ av skolledningen.
  • På det nya intranätet finns det möjlighet att skapa grupper för kommunikation och samarbete. Namnstandarden för dessa grupper sätts av respektive skolledning. Det är inte tillåtet att skapa grupper utan att följa namnstandarden.

Se introduktionsvideo

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen att logga in via falkenberg.se och bekanta dig med vårt nya intranät!

Barn- och utbildningsförvaltningen


Sidan uppdaterad: 2015-05-22