Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun

Mentorsprogram

Mentorprogrammet "Mentor Utveckla Företag" är en chans för dig som är adept att utvecklas som företagare och som mentor att få bidra till de nya företagens lönsamhet och tillväxt samtidigt som du själv utvecklas.

Som adept i mentorsprogrammet får du tillgång till en samtalspartner som bidrar med kunskap och erfarenheter kring de områden som just du behöver för att nå ett bättre resultat i ditt företagande. Som mentor bidrar du till affärsutveckling, ett bättre ledarskap och kan ge en personlig syn på adeptens möjligheter.

Vem kan bli adept?

  • Du som vill utveckla dig själv, din affärsidé och ditt företag
  • Du som är beredd att avsätta tid och engagemang under ett års tid
  • Företaget ska vara startat och bedrivas som heltidssysselsättning

Adepterna är företagare som vill utveckla sig själva och sitt företag och känner att de skulle behöva en erfaren person att bolla sina frågeställningar med. Någon som kan bidra med erfarenheter och kunskaper.

Vem kan bli mentor?

  • Du som har erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap
  • Du som är beredd att avsätta tid och engagemang under ett års tid
  • Du som har ett uppriktigt intresse för människor och är beredd att, på ideell basis, hjälpa nya företagare

Mentorerna är erfarna företagare som vill bidra till näringslivet och ge den hjälp som de själva hade önskat fanns vid den egna starten. Alla mentorer ställer upp helt ideellt och de får ingen ersättning för det jobb och engagemang de lägger ner.

Så här går det till

Mentorprogrammet pågår under ett år och du och din mentor träffas minst en gång i månaden för att diskutera hur just ditt företag kan utvecklas. I det inledande mötet sätter ni ett gemensamt mål för mentorskapet. Dessa mål utgör grunden till större delen av era möten under året. Mellan träffarna får du som adept "hemuppgifter" att arbeta med på egen hand. Det kan exempelvis handla om att du ska kontakta kunder med nya erbjudanden som du och din mentor har diskuterat under tidigare möten. På nästkommande möte går ni sedan igenom och utvärderar resultatet tillsammans.

För mer information och anmälan >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mentor Utveckla Företag arrangeras av Falkenbergs Näringsliv i samarbete med ALMI Halland.

Sidan uppdaterad: 2015-02-26