Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Mingel under invigningen av Företagscenter

Om näringslivet i Falkenberg

I Falkenberg blomstrar småföretagandet och uppfinningsrikedomen. Företag som Kosmonaut Event, Unident, Glesys och Korshags är exempel på modern entreprenörsanda där innovation, ny teknik och kommunikation står i fokus.

Bland Falkenbergs största arbetsgivare märks Carlsberg, SCA, CDON Group Logistics AB, Netto Marknad, Greif och Specialkarosser. Den allra största arbetsgivaren är Gekås Ullared som är ett handelsmekka av sällan skådat slag.

Det finns flera framstående företag inom besöksnäringen och vi har även ett flertal företag som jobbar med underhållning och nöje, till exempel börsnoterade 2Entertain som har sitt huvudkontor i Falkenberg.

Kommunens näringslivsbolag, Falkenbergs Näringsliv AB, FNAB, har i uppdrag att driva tillväxtfrågor i Falkenberg och i detta ligger att stimulera till mer företagsetableringar i kommunen och skapa rätt förutsättningar för våra befintliga företag. Tillsammans med våra samarbetspartners är vi till hjälp för såväl nya som etablerade företag. Vi jobbar tillsammans med bl a Region Halland, Business Sweden, Almi, Connect, Coompanion samt olika högskolor/universitet.

Sidan uppdaterad: 2017-09-08