Framtidens husbilstekniker kommer att utbildas i Falkenberg

Vuxenutbildningen i Falkenberg har idag fått klartecken att starta en ny yrkeshögskoleutbildning i kommunen. Utbildningen kommer vara ettårig och starta i augusti 2018 och 2019.

Det är en eftergymnasial utbildning för husbilstekniker som idag blivit beviljad av Myndigheten för Yrkeshögskola. Sammanlagt 40 studenter kommer att få chansen att skaffa sig ny kompetens inom ramen för den nya yrkeshögskoleutbildningen i Falkenberg.

- Det här är en framtidsbransch där jobbmöjligheterna är mer än goda. Idag finns det runt 400.000 husbilar registrerade i Sverige, men ingen utbildning för husbilstekniker. Vi blir först i Sverige, säger Dan Randelid, rektor vid Vuxenutbildningen i Falkenberg.

Vuxenutbildningen i Falkenberg har tillsammans med 26 företag i branschen arbetat fram innehållet i utbildningen med god hjälp av kommunens bolag Falkenbergs Näringsliv AB. Yrket som husbilstekniker kräver nämligen en helt annan sorts kompetens än den hos en bilmekaniker. Bland annat behöver man kunskap inom inredning och el.

- Det är bara att gratulera våra husbilsföretag som inom kort kommer att kunna anställa nya kvalificerade medarbetare med rätt kompetens. Nu får vi fira, säger Dan Randelid.

Den nya ettåriga YH-utbildningen för husbilstekniker i Falkenberg kommer att starta i augusti 2018 och 2019.

Sidan uppdaterad: 2018-01-26