Arbetsplatsambassadör - en nyckelperson på arbetsplatsen

Falkenbergs kommun erbjuder arbetsplatser i kommunen en kostnadsfri utbildning i konceptet Arbetsplatsambassadörer. Utbildningen kör igång i mars och sträcker sig till juni 2018.

Falkenbergs kommun satsar på denna utbildning för att få ett öppnare arbetsklimat, inkludera fler människor på arbetsmarknaden, få fler praktik- och arbetsträningsplatser och minska ohälsan på arbetsplatser.

Det här är utbildningen

Utbildningen startar med två heldagar och sedan 6 halvdagar där arbetsplatsambassadören kommer att få verktyg för att kunna möta praktikanter, nyrekryterade samt sjukskriven personal. Tillfällena kommer bland annat beröra ämnen som bemötande, stress, kulturella skillnader, svåra samtal, kommunikation och självkänsla. Vid sista tillfället, heldag, blir ambassadören diplomerad och chefen till ambassadören erbjuds närvara vid ceremonin.

Datum för utbildningen är:

3 heldagar: 5 mars kl 9-17 (kvällsaktivitet kl 17-19) och 6 mars kl 9- 16:30 på Falkenbergs Strandbad. Avslutning med diplomering den 12 juni, där även cheferna bjuds in.

Samt 6 halvdagar mellan kl 8:30 - 12 på följande datum:
21 mars, 11 april, 25 april, 9 maj, 23 maj, 5 juni (vi återkommer om lokal).

Mer info på träff

Välkommen på informationsträff till Navigatorcentrum (Stationsgatan 12)
den 24 januari kl 9-10 alternativt kl 13-14. Gör din intresseanmälan till informationsträffen här: nicklas.olsson@falkenberg.se

Anmälan senast 22/2 och mer info