Arbetsplatsambassadörerna är igång

Falkenbergs kommun har i oktober startat en kostnadsfri utbildning inom konceptet Arbetsplatsambassadör. 19 personer medverkar i första omgången.

Under de inledande dagarna har deltagarna fått lära sig om uppdraget - vad är och är inte  - en arbetsplatsambassadör. Deltagarna har även fått göra personlighetstester och tala om kommunikation och kroppsspråk.

Vad innebär arbetsplatsambassadör?

Falkenbergs kommun satsar på denna utbildning för att få ett öppnare arbetsklimat, inkludera fler människor på arbetsmarknaden, få fler praktik- och arbetsträningsplatser och minska ohälsan på kommunens arbetsplatser.

Tillfällena kommer bland annat beröra ämnen som bemötande, stress, kulturella skillnader, svåra samtal, kommunikation och självkänsla. Vid sista tillfället blir ambassadören diplomerad och chefen till ambassadören erbjuds närvara vid ceremonin.

Pågår året ut

Utbildningen fortsätter året ut och vidare in i februari nästa år. Därefter är förhoppningen att en ny grupp ska starta. Är du intresserad av att veta mer kring utbildningen, kontakta Johanna Fredriksson eller Miodrag "Miki" Gocíc.

Sidan uppdaterad: 2017-10-27