Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Mycket folk i ett soligt Falkenbergs centrum

Falkenbergs centrum bäst enligt ny rapport

Falkenbergs centrum står för den största tillväxtökningen enligt en ny rapport. Företagen i centrum ökar sin totala omsättning med 9,4 procent vilket är bäst av alla deltagande kommuner.

Företagen i Falkenbergs centrum ökar tillsammans sin totala omsättning med 9,4 procent under 2016 jämfört med året före. Det är den största tillväxtökningen bland de undersökta stadkärnorna i rapporten Cityklimatet.

– Jag är positivt förvånad och samtidigt glad. Det visar att vi är på rätt väg och att det går att göra skillnad om man har ett gemensamt mål och uthållighet. Att det finns flera engagerade aktörer i centrum och att politiken är enig om stadskärnans betydelse är en viktig förutsättning för Falkenbergs utveckling, säger Henrik Olsson, centrumutvecklare i Falkenbergs kommun.

Rapporten är gjord av WSP på uppdrag av Fastighetsägarna och omfattar verksamheter inom centrum som till exempel hotell, restauranger, matbutiker, kläd- och inredningsbutiker samt frisörer och skönhetsalonger.

– En tydlig trend i undersökningen är att stadskärnor med mycket bostäder och arbetsplatser i närheten är de som det går allra bästa för. Därför är det positivt att det ska byggas fler bostäder i Falkenbergs centrum, säger Henrik Olsson.

Samtidigt som det går bra för stadskärnan fortsätter den externa handeln med Gekås Ullared i spetsen att öka.

– Vi är unika i Falkenberg på det sättet att handeln utanför centrum främst är lågpris vilket är ett bra komplement till mixen av shopping, restauranger och nöjen som finns i stadkärnan, säger Henrik Olsson.

Här kan du läsa hela rapportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-08-29