Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Nytt medlemsskap i Entreprenörsregionen stärker näringslivet i Falkenberg

Falkenbergs kommun stärker sina förutsättningar för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling genom att bli medlem i Entreprenörsregionen.

Entreprenörsregionen består av tolv kommuner i Halland och Småland med stark entreprenörsanda. Syftet med nätverket är att samverka med inriktning på utvecklingsprojekt och erfarenhetsutbyte.

– När vi nu är med i Entreprenörsregionen breddar vi kontaktytorna i entreprenörsfrågor. Det här gör att vi kan arbeta ytterligare för stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling i hela Falkenbergs kommun, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunråd.

Infrastrukturfrågor på agendan

Infrastrukturfrågor är ett prioriterat område för organisationen framöver. Entreprenörsregionen jobbar bland annat med att på nationellt och regionalt plan få gehör för gemensamma infrastrukturprioriteringar. Det handlar till exempel om förbättrad kollektivtrafik och utbyggt fibernät i hela regionen.

Entreprenörsregionens vision är att vara Sveriges företagsrikaste område med hög kompetens, stor bredd och högsta sysselsättningsnivå.

Sidan uppdaterad: 2016-12-08