Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Sommarbild Skrea Strand

Falkenbergs nya landsbygdsutvecklare

Vi säger varmt välkommen till Karin Torstensson som vid årsskiftet blir ny landsbygdsutvecklare i Falkenbergs kommun efter Inger Karlsson som går i pension.

- Det känns fantastisk roligt att få möjligheten att jobba med det jag tycker är allra roligast,  vilket är vara med och driva och påverka utvecklingen av landsbygden. Dessutom i Falkenberg som är hemma för mig, säger Karin som är född och uppvuxen på en gård vid Ryssbol strax utanför Drängsered.

Karin kommer närmast från en tjänst som turismstrateg på Gislaveds kommun och har tidigare även jobbat som turistinformatör vid Fegen Inspiration Area.

- Jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med de aktörer som jag hade kontakt med då samtidigt som jag tar med mig ny erfarenhet och kunskap från mitt nuvarande jobb. Turiststrategi går lite hand i hand med landsbygdsutvecklingen eftersom många företag på landsbygden är kopplade till turism, berättar Karin.

Karin beskriver sig själv som en äkta lantistjej och på hennes fritid tränar och jagar hon samt är styrelsemedlem i Krogsereds IK. För henne är det en själv klarhet att bo på landet men för att fler ska stanna kvar eller flytta till landsbygden krävs ett aktivt arbete.

- En av de största utmaningarna är att behålla och utveckla servicen på landsbygden, både för privatperson och företag. Därför är det som vi kommer jobba extra mycket med framöver. Servicen tillsammans med både fysisk och digital infrastruktur är saker som måste funka för att människor ska vilja bo och verka på landsbygden, säger Karin och fortsätter:

- Personligen tror jag på landsbygden och Falkenberg har ett fantastiskt läge och alla förutsättningar för en levande landsbygd där människor vill bo och driva företag, avslutar Karin.

Sidan uppdaterad: 2016-12-02