Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs egen matfest

I september får Falkenberg sin egen matfest. Matfesten ska förstärka Falkenbergs position som en matdestination.

Under gårdagen (onsdagen) presenterade näringslivschef Jan Melkersson tillsammans med några av Falkenbergs duktiga matentreprenörer satsningen på Falkenbergs Matdagar.

- Vi är många som arbetat med det här projektet under en lång tid och det känns fantastisk roligt att det kan bli verklighet redan i år, kommentarer en nöjd näringslivschef.

Falkenbergs Matdagar planeras äga rum mellan torsdag-söndag under andra helgen i september med bland annat inspirationsbesök och branschmässa för utdelning av ett nyinstiftat nationellt matpris. Under fredagen och lördagen blir det matfest med provsmakning, försäljning, serveringstält, tävlingar och underhållning i centrala Falkenberg.

- Genom de här matdagarna vill vi stärka Falkenbergs varumärke och profilera oss som en nationellt känd matdestination. Det är också ett sätt att öka samverkan mellan lokala entreprenörer och inspirera till fler spännande samarbeten och projekt mellan alla kreativa matmänniskor i Falkenbergs kommun, berättar Jan Melkersson.

Bakom evenemanget står Falkenbergs Skafferi som är en del av Destination Falkenberg och i projektgruppen finns bland annat stjärnkocken Stefan Holmström, Sara Wennerstöm på Solhaga Stenugnsbageri, Mikael Jidenholm på Ugglarps Grönt samt matkreatören och TV-kocken Lisa Lemke. Falkenbergs Matdagar har en budget på 850 000 kronor och av dessa bidrar Falkenbergs Sparbank med 500 000 kronor från Framtidsbanken.

- Det är många människor i Falkenbergs som brinner för mat och allt det goda vi har här och jag är övertygad om att det här kommer bli en succé som återkommer många är framöver. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Falkenbergs Sparbank vars bidrag är en stor anledning till att detta kan bli av, avslutar Jan Melkersson.

Sidan uppdaterad: 2016-03-18