Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Coffice-företag lanserar datorspel

Filip Karlsson är datorspelsutvecklaren som lämnade Göteborg för Falkenberg och jobbet på en av Sveriges största spelstudios för att förverkliga drömmen om att lansera sitt eget datorspel. I början av februari blev det verklighet när spelet lanserades på Sony Playstation 4.

- Det var några spännande och intensiva veckor innan släppet. Jag har ju varit med om att ha skapat och släppt spel tidigare men aldrig på det här sättet, berättar Filip som tillsammans med en tidigare kollega utvecklat och designat spelet som är helt självfinansierat.

I spelet med namnet Amazing Discoveries In Outer Space styr man en astronaut som kraschat sitt rymdskepp. Genom att lösa olika uppdrag ska man ta sig vidare till nästa solsystem och sedan hela vägen hem.

- Svårigheten i spelet ligger i att hitta rätt strategi för att göra åt så lite bränsle som möjligt. När vi skapat spelet har vi utgått från vad vi själva tycker är roligt i ett spel och vår vision har varit att få dela med oss av det till andra, berättar Filip som har lång erfarenhet av spelutveckling och tidigare jobbat med välkända spelserier som Battlefield och Need for Speed

Efter att i flera år jobbat i stora projekt ville Filip testa något nytt och få mer frihet att kunna styra sin egen arbetstid samtidigt som han skulle slippa pendla till Göteborg.

- Att starta eget har gett mig mer tid med familjen och den utmaningen som jag behövde. Jag har fått jobba med flera delar i processen med att utveckla och lansera ett datorspel och tagit mig an uppgifter som jag inte gjort tidigare eller varit helt bekväm med, säger Filip som under tiden haft sitt kontor på Coffice på Falkenbergs Företagscenter:

- Det har funkat väldigt bra och framförallt har det varit nyttigt att komma ut ur huset vilket är viktigt för produktiviteten. Hemma kan det vara svårt att veta när arbetsdagen börjar och slutar. Dessutom så får man kollegor på Coffice även om vi jobbar med olika saker.

Ambitionen med det egna datorspelet är att det ska sälja tillräckligt bra för att finansiera den tid Filip och hans kollega har lagt ner, och gärna tillräckligt för att vidareutveckla det.

- Jag älskar att jobba med spel och det är det jag vill fortsätta med, och om det går bra vill vi släppa det på fler plattformar och även en uppdatering. Mitt långsiktiga mål är att kunna fortsätta jobba med spel och datorgrafik med Falkenberg som bas, avslutar Filip.

Sidan uppdaterad: 2016-03-17