Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs första YH-utbildning klar

Underhållstekniker blir Falkenbergs första yrkeshögskoleutbildning och startar under hösten 2016. – Jag är så glad för Falkenbergs kommun skull och för de berörda företagen som visat sitt intresse för att starta igång utbildningen, säger Kent Gunnarsson, projektledare för yrkeshögskoleutbildningar i Falkenberg.

Kent Gunnarsson

YH-utbildningar är en eftergymnasial utbildning som varvar teori med praktik och utbudet av utbildningarna styrs av arbetslivets behov. Kompetenscentrum lämnade i september in två ansökningar för uppstart av utbildningarna Kulinarisk matkreatör och Underhållstekniker varav den senare gick igenom.

- Totalt gjordes det över 1600 ansökningar varav 443 godkändes så vi är väldigt nöjda med att en av våra två ansökningar gick igenom det lilla nålsögat vid urvalsprocessen, berättar Kent.

Nu börjar ett gigantiskt arbete med att göra verklighet av Falkenbergs första eftergymnasiala utbildning vilket bland annat innebär att hitta lämpliga lokaler, attrahera lärarkonsulter och inte minst marknadsföra utbildningen för framtida studenter.

- Utbildningen är på två år och kommer ha plats för drygt 20 studenter per intag och tillsammans med utbildningens ledningsgrupp, som bland annat består av 8-10 företagare, ska vi nu gå igenom ansökningsprocessen och spika utbildningens innehåll och upplägg, berättar Kent som hoppas och tror på många ansökningar.

Ansökningen till utbildningen öppnar till våren och riktar sig till personer som i framtiden vill jobba med att serva och leda underhållsarbetet för företag inom bland annat processindustrin. Ett yrke där det finns goda möjligheter för jobb inom Falkenberg och i regionen.

- Detta är ett av de yrkesområden vi ser störst potential i men vi kommer jobba vidare med fler ansökningar för andra yrkeshögskoleutbildningar framöver.  Bland annat en ny ansökan för Kulinarisk matkreatör där vi också hade ett stort stöd från det lokala näringslivet vilket är en förutsättning för de här utbildningarna, avslutar en mycket nöjd Kent.

Sidan uppdaterad: 2016-01-26