Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ville Ilola och Besmir Balaj mest företagsamma i Halland

De passionerade pizzabagarna och ägarna till Lilla Napoli har blivit utsedda till Hallands mest företagsamma människor 2015. Tävlingen arrangeras årligen av Svenskt Näringsliv och Ville Ilola och Besmir Balaj tog nu hem priset till Falkenberg för fjärde året i rad.

- Det här hade vi inte förväntat oss men det är såklart jättekul att folk har röstat på oss, säger Ville Ilola efter prisceremonin på Laxbutiken i Heberg.

För fjärde året i rad var det falkenbergare som fick ta emot priset för året mest företagsamma människa i Halland, en tävling som är till för att lyfta fram företagsamma människor som vågar satsa. Något som Ville och Besmir verkligen gjort när de i våras förverkligade drömmen om en egen pizzeria.

- Vi har satsat alla våra pengar och all vår tid på detta och egentligen gör vi det mest för vår egen skull och för att vi tycker att det är kul. Det är viktigt för oss att göra det på vårt sätt och vi lägger allt fokus på att göra så goda pizzor som möjligt men det är såklart kul att andra också uppskattar det vi gör, säger Ville som tror att deras annorlunda inställning och verksamhet var bidragande orsaker till att de vann priset.

Under flera års tid har Ville och Besmir experimenterat med att baka pizzor men det var först i våras som det blev ett företag av det när de flyttade in i den gamla macken och kiosken vid Tullbron.

- Vi har stått ute på vintrarna och bakat innan men eftersom det var för kallt började vi leta efter en lokal och när vi väl flyttat in kom försäljningen av sig själv, berättar Ville.

Lilla Napolis pizzor blev snabbt populära och omtalande i Falkenberg. Det var också därför många som blev ledsna och besvikna när deras lokal eldhärjades en natt i höstas men Ville och Besmir räknar med att öppna till våren igen.

- Det är mycket som ska torka upp innan vi kan börja renoveringen men vi har kunnat börja experimentera och baka igen, men någon servering blir det inte förrän tidigast i mars. Efter branden har det även dykt upp lite andra sidoprojekt som vi börjat fundera på och jobba med så det är ingen fara med oss, vi har att göra ändå, hälsar Hallands mest företagsamma människor 2015.

Sidan uppdaterad: 2015-12-11