Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Bra sommar för Falkenberg

Sommaren i Falkenberg har i vanlig ordning levererat trots att vädret inte alltid gjorde detsamma. När stranden inte lockat har falkenbergare och turister upptäckt andra delar som Falkenberg har ett erbjuda och de flesta evenemang har varit välbesökta och lyckade.

Utomhusbio på rådhustorget. Foto: Falkenbergs Innerstad

Både campingar och hotell har haft en hög beläggning under sommaren och de flesta av alla sommarens evenemang varit både välbesökta och lyckade.

- Vi har fått väldigt positiv respons från de arrangörer vi jobbat med under sommaren och Falkenberg har visat upp en imponerade bredd av evenemang med alltifrån Wheels and Whings, barnteater och utomhusbio till förra helgens konserter på Stortorget, säger näringslivschef Jan Melkersson.

Indikationerna från handel och restauranger visar även de på en bra sommar, där bland annat Gekås slog ett nytt besöksrekord. Kanske tack vare vädret.

- Vår känsla är att det rört sig fler människor inne i stan eftersom stranden inte lockat lika många. Det har även inneburit att fler besökt de företag som finns ute på landsbygden och därmed fått uppleva att vi har så mycket mer än sol och bad att erbjuda här i Falkenberg, berättar Jan.

Arla flyttar in och lägenheter på Bacchus

Under sommaren har även Arla varit mitt i flytten av sin produktion till Falkenberg och just nu är det 80 anställda på plats och flytten kommer slutföras under hösten.

- Den större delen av deras verksamhet är på plats och de har lyckats bra med sina rekryteringar. Deras flytt har även inneburit att en del personal från Danmark och Skövde med familjer flyttat till Falkenberg vilket är positivt, säger Jan

Under sommaren kom det även ett positiv besked som gör det möjligt att börja bygga bostäder vid Bacchus-området vid före detta Vin & Sprits anläggning.

- Jag ser det som en oerhört viktigt del av Falkenbergs utveckling som kan förbereda för en ökad inflyttning men även en rörelse bland Falkenbergs befintliga invånare.

Spännande höst

I slutet av september kommer Destination Falkenbergs nya Vd att presenteras och det har kommit in många spännnade ansökningar från hela landet. Och under hösten påbörjas även nästa fas vad gäller arbetet med Falkenbergs platsvarumärke som ska lanseras kring årsskiftet.

- Vi är klara med all insamling och har börjat fila på att presentera ett upplägg för målgruppen och vilka budskap vi ska ha. Jag vill även passa på att tacka för det stora engagemang som många falkenbergare bidragit med i den här processen, avslutar Falkenbergs näringslivschef.

Sidan uppdaterad: 2015-08-25