Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Positivt för Falkenberg i Svenskt Näringslivs undersökning

Svenskt Näringslivs årliga undersökning där politiker och företagare tycker till visar positiva siffror för företagsklimatet i Falkenbergs kommun. Mikael Kulanko, regionschef för Svenskt Näringsliv, presenterade under måndagen delar av resultatet för Falkenbergs Näringsliv AB som hade styrelsemöte på Slöinge Lantmän.

Mikael Kulanko, regionschef för Svenskt Näringsliv

Mikael Kulanko, regionschef för Svenskt Näringsliv

Undersökningen som gått ut till totalt 400 företagare och 50 politiker i Falkenbergs kommun ligger till grund för rankingen av företagsklimatet i samtliga Sveriges kommuner som presenteras den 15 september.

-Utan att veta säkert pekar mycket på att Falkenberg kommer klättra på rankingen från fjolårets tjugonde plats, berättar Mikael Kulanko som lyfter fram det faktum att Falkenberg är den kommun i Sverige där näringsliv och politiker är mest överens:

- Jämnheten i svaren är det som är mest slående i Falkenberg vilket är en styrka som visar att båda parter har en bra självbild och en gemensam insikt om vad som är bra och vad som behöver förbättras. Ju närmare företag och politiker är desto mer offensiv kan man vara, slår Mikael Kulanko fast.

För Falkenbergs Näringslivs vd Jan Melkersson är undersökningen ännu en bekräftelse på att mycket går åt rätt håll för näringslivet i kommunen:

- Jätteroligt att näringslivet upplever att företagsklimatet är positivt. Tillsammans med vår egen undersökning som visade att företagen i Falkenberg mår ekonomiskt bra ger detta oss en bra helhetsbild. För att förbättra den ytterligare kommer vi komplettera med en undersökning av alla från näringslivet som varit i kontakt med kommunen. Dessa tre undersökningar är alla viktig input i vårt förbättringsarbete.

Generellt är det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i Falkenberg bra och allra mest nöjda är företagen inom industrin följt av handeln. Positiva aspekter är bland annat att antalet kvinnliga företagare ökar och att det finns samsyn mellan kommun och näringsliv om att det finns förbättringspotential för att öka tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Kommunens information till företag är den fråga där företagare är mest missnöjda i förhållande till politikernas svar.

- Information och kommunikation mellan kommun och företag är en viktig fråga för Falkenberg att jobba vidare med liksom att fortsätta stärka arbetet som påbörjats med skolans koppling till näringslivet, säger Mikael Kulanko som avslutande tips till Falkenbergs kommun.

Ta del av hela undersökningen på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2015-06-08