Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Suseå Choklad öppnar butik i stan

Under sommaren 2013 tog Henrik Bengtsson och hans syster Helena Larsson över Suseå Choklad med egen tillverkning och försäljning. Nu öppnar de butik på Hotellgatan 4 i centrala Falkenberg.

Henrik Bengtsson, Suseå Choklad

Sedan tidigare har Suseå Choklad en butik i anslutning till tillverkningen på Oktanvägen. Med ännu en butik vill de locka till sig till fler spontana kundbesök.

- För verksamheten i stort påverkar inte vår nya butik den tidigare utan vår målsättning är att ha olika nischer på dem. I fabriksbutiken säljer vi mycket presentarrangemang medan vi i den nya butiken fokuserar mer på delikatesser och spontana chokladköp till sig själv, berättar Henrik som är den som oftast kommer finnas på plats i butiken onsdag-lördag.

Butiken i stan slog upp portarna i slutet av april och här finns inte bara choklad utan även läskande drycker, smakrika tillbehör för grillen samt andra goda sötsaker.

- Det har gått bättre än vi förväntade oss och vi har fått mycket positiv respons från både nya och gamla kunder. Utmaningen ligger i att få ännu fler falkenbergare att upptäcka vår nya butik, berättare Henrik som ser fram emot sommaren:

- Turisterna är viktiga för oss ur två aspekter, dels försäljningsmässigt över sommaren men också att de får upp ögonen för oss och våra produkter vilket skapar möjligheter att allt eftersom bearbeta återförsäljare i hela Sverige, avslutar Henrik innan han försvinner bakom disken för att hjälpa en kund som hittat till den nya butiken.

Sidan uppdaterad: 2015-05-22