Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ett välmående näringsliv i Falkenberg

Falkenbergs Näringsliv har genomfört en grundlig analys av näringslivet i Falkenberg. Undersökningen innefattar kommunens samtliga aktiebolag och sammantaget visar den att näringslivet i Falkenberg mår väldigt bra.

Jan Melkersson, VD Falkenbergs Näringsliv AB

- Till skillnad mot många andra undersökningar som tar reda på vad företag och personer tycker så visar den här det faktiska läget i siffror, berättar Jan som jobbat med samma analysverktyg i sin tidigare tjänst som näringslivschef i Ljungby kommun.

Undersökningen innefattar samtliga Falkenbergs aktiebolag och dess utveckling mellan 2008-2013, och som under den här perioden har växt med drygt 500 företag. De företag som visar upp störst tillväxt finns inom besöksnäringen, företagstjänster samt byggsektorn.

- Generellt går det bra för hela näringslivet i Falkenberg men de här tre branscherna sticker ut lite extra, berättar Jan som har ett digert dokument med diagram och siffror som visar utvecklingen bland företagen i Falkenberg.

Analysen som är framtagen av Bisnode visar att Falkenberg i och med tillväxten i tjänstesektorn är på väg mot en gynnsam balans mellan olika näringar vilket minskar sårbarheten i framtiden.

- Verktyget ger oss en bra överblick av hur nuläget också indikationer om vart vi är på väg. Det ger oss till exempel möjlighet att identifiera i fall en specifik bransch har bekymmer, då kan vi föra en tidig dialog med dem för att se vad vi kan göra för att hjälpa till. Vi ser även vilka företag som går extra bra och då kan vi lära oss utav dessa, avslutar Jan.

Sidan uppdaterad: 2015-05-22