Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ahlsell etablerar sig i Falkenberg

I förra veckan slog Ahlsell upp portarna till sina nya lokaler vid Tångarondellen där bland annat Beranders Färg, Posten och Engelsson finns sen tidigare. Området fortsätter därmed att växa och Eirefeltgruppen som äger mark och fastigheter på området har planer för fler etableringar.

Jan Melkersson

Ahlsell som är Nordens största grossist inom installationsprodukter köpte som en del av sin etablering i Falkenberg upp handelsbolaget Rob. Holmqvist under fjolåret. Nu har de flyttat in i sina nya lokaler i området kring Tångarondellen.

– Vi ser stor potential i Falkenberg som tidigare varit lite av en svart prick på vår karta. Butiken i Falkenberg är en fullsortimentsbutik inom bland annat VVS, El, Verktyg & Maskiner, Bygg, Personlig skyddsutrustning och Industriförnödenheter. Detta krävde ny lokal och nytt läge och det känns bra att äntligen kunna erbjuda Falkenbergs proffsmarknad ett brett sortiment kombinerat med lokal närvaro och personlig service, berättar Johan Ivarsson som ansvarar för etableringar i region syd på Ahlsell.

Byggnaden som Ahlsell flyttar in i är 1500 kvm stor och deras hyresvärd Eirefeltgruppen är nöjda med att kunna hälsa sin nya hyresgäst välkommen.

– Det är skönt att det äntligen är klart och vi är stola över att kunna attrahera Ahlsell som hyresgäst och hoppas på ett långvarigt samarbete med en stor och stabil partner, säger Martin Eirefelt som tror att Ahlsells etablering kommer ge positiva effekter för Falkenberg:

– Förhoppningsvis kan det bidra till att fler företag får upp ögonen för Falkenberg och med en tydlig samverkan mellan kommunen och privata fastighetsaktörer tror jag att vi kan locka fler och större företag till Falkenberg.

Förutom Ahlsell flyttar snart även Securitas in i en av Eirefeltgruppens fastigheter på området. Dessutom har de fått bygglov klart för ytterligare en byggnad på 1500 kvm för nästa företag som vill bygga nytt eller etablera sig i Falkenberg.

Sidan uppdaterad: 2015-02-10