Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Rekrytering av ny VD inledd

Nu är rekryteringen igång för en ny näringslivschef/VD till kommunens bolag Falkenbergs Näringsliv AB, FNAB. I måndags gick ansökningstiden ut.

- Det är ett trettiotal personer som har sökt tjänsten och vi kan se att det är flera bra kandidater bland dessa. Inom de närmsta veckorna kommer vi att påbörja intervjuer med en handfull av dem, säger Thérese Lundgren, tillträdande personalchef i Falkenbergs kommun.

Tanken är att den nya näringslivschefen ska ha tillträtt sin tjänst vid årsskiftet. Efter att nuvarande VD Catharina Rydberg Lilja går vidare till sin nya tjänst på Science Park Halmstad den 1 oktober kommer Mattias Fornell att vara tillförordnad VD fram till dess att en ny VD är på plats.

FNAB är ett bolag inom Falkenbergs kommun som har som huvuduppgift att främja näringslivet i kommunen. I näringslivschefens uppdrag ingår att vara en kontaktyta mellan kommunen och företagen. Men ska också verka för nyetablering och vara ett stöd för redan befintliga företagare. I rollen som näringslivschef ingår det också samordning, utveckling och uppföljning av olika strategiska näringslivsfrågor.

Sidan uppdaterad: 2014-09-10