Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Bästa företagsklimatet någonsin för Falkenberg

Falkenberg har ett företagsklimat i toppklass. Det visar den årliga rankningen som Svenskt Näringsliv idag presenterar idag.

Catharina Rydberg Lilja

Falkenberg får sin bästa placering någonsin och ligger nu på 20:e plats i den nya mätningen från Svenskt Näringsliv. Det är en förbättring med två placeringar jämfört med förra året. För åtta år sedan rankades Falkenberg som 22:a i Sverige men hade därefter några tunga år med placeringar runt 50-strecket. Förra året gjorde Falkenberg comeback och var den kommun som procentuellt klättrat mest i Halland. En av de som jobbar aktivt för att förbättra förutsättningarna för Falkenbergs företag är Catharina Rydberg Lilja, VD för Falkenbergs Näringsliv:

- Jag tycker att det känns bra att vi i Falkenberg har en stadig trend uppåt. Det tolkar jag som ett tecken på att vi jobbar långsiktigt och med rätt saker. Sedan kan allt ständigt förbättras. Jag tycker att det är viktigt att vi som kommun får feedback på det vi gör och det vi jobbar med, både av våra företag som via denna undersökning, men även i andra kvalitets- och temperaturmätningar som vi gör. Det är särskilt kul att se att vi gör stora framsteg vad gäller skolans attityder till företagande.

Svenskt Näringsliv rankar årligen företagsklimatet genom att skicka ut enkätfrågor till företagare runt om i Sverige. Enkäten som ligger till grund för 2014 års ranking genomfördes under hösten 2013 med en svarsfrekvens på 49% i Falkenberg.

Svenskt Näringsliv definierar företagsklimatet som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som möter företagaren i vardagen. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag.

Sidan uppdaterad: 2014-05-06