Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Näringslivsdagen i Falkenberg föredrag

Yngve Bergqvist var en av föredragshållarna på Näringslivsdagen i Falkenberg.

Falkhallen bjöd på en inspirerande dag

– Vi lever inte på att konsumera, vi lever på att producera. Jobben skapas av de företagsamma människorna, som är motiverade och vågar ta risker. Så lät det när Jens Spendrup höll det första föredraget på Näringslivsdagen i Falkenberg på onsdagen.

Temat för dagen var "Konsten att våga förändra och utveckla". I stora drag handlade det om företagaranda, kommunikation och om att våga ta chanser, och lite om hur ”galenskap” kan leda till stora framgångar. Men fokus låg även på Falkenbergs lokala matproducenter – Falkenbergs Skafferi – som bjöd på fika, lunch och en smakrik utställning. Moderatorn Jacke Sjödin bjöd på sig själv och på en underhållande sammanfattning, i rim, efter varje föredrag.

Många starka och inspirerande talare var på plats, bland annat Finansminister Anders Borg som pratade om utmaningarna för den svenska ekonomin, vikten av att som ung ta sin gymnasieexamen, och hur Sverige ska "slippa stå med byxorna nere" när nästa finanskris smäller till.

Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, Mari-Louise Wernersson, pratade om Destinationsbolagets nya utmaningar och hur nyfiket, folkligt, enkelt och professionellt är fyra nya ord som ska beskriva Falkenberg.

Att Lisa Lemke är en bra ambassadör för Falkenberg var inte så svårt att förstå med ord som ”Falkenberg är världens bästa plats!” Lisa pratade om sin passion för mat, sin ”vansinniga idé” att öppna en helgpizzeria, samt sin önskan att se mer av Falkenbergs "fantastiska" Skafferi.

En av höjdpunkterna, om man får tro mingelsnacket mellan föredragen, var Yngve Bergqvist, som startade Ishotellet i Jukkasjärvi. Hans föredrag om hur man skapar en destination och livsberikande ögonblick fick publiken att tänka till om uttrycket ”vettig människa”. Summeringen var att det kan visa sig vara ett genialt drag att ha lite tokiga tankar.

Andra föredragshållare var retorikern Elaine Eksvärd, som pratade om konsten att få folk att vilja lyssna och att våga vara sig själv; Per Schlingmann, som talade om hur viktigt det är med förändring, att våga misslyckas och att våga tänka utanför ramarna; samt Jörgen Oom, som diskuterade vikten av rätt mental inställning, stolthet och att våga vara bäst.

Näringslivsdagen sändes live och om du vill se och höra dagens inspirerande föredragshållare (exkl Elaine Eksvärd) kan du se inspelningen på www.falkenberg.se/livelänk till annan webbplats


”Att hitta en partner att ta sig ut i företagsvärlden med, det är perfekt.” Yngve Bergqvist

”Starka, driftiga entreprenörer skapar nya entreprenörer!" Lisa Lemke

”Studera förebilder, gör om, och gör om till ditt.” Elaine Eksvärd

”Våga bejaka förändring och se vilka möjligheter som finns. Allting går.” Per Schlingmann

Sidan uppdaterad: 2014-03-05