Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Arla nysatsar i Falkenberg

Arla har idag offentliggjort sina planer på att öppna Europas största mejeri för cottage cheese i Falkenberg. Den nya verksamheten innebär en investering på mellan 150-200 miljoner kronor och kommer att resultera i mer än 60 nya jobb till Falkenberg.

Under en presskonferens idag presenterade Arla en rad strukturförändringar i sin svenska produktion. Förändringen innebär bl a att Arla återinvesterar i den nedstängda anläggningen i Falkenberg för att här skapa Europas största mejeri för cottage cheese med produktion av bl a KESO.

– Arla Sverige har unik kunskap att tillverka cottage cheese och genom att skapa Europas största mejeri för detta i Falkenberg kan vi ta tillvara nya möjligheter på marknaden, både i Sverige och i andra länder, och skapa ytterligare värde för Arlas ägare, säger Mats Hedlund, chef för färskvaror på Arla i Sverige.

– Det här är en glädjens dag! Vi har en stark tradition av mjölkproduktion i Falkenberg med många fantastiska producenter. Det är klart att Arla ska ha sin verksamhet här, säger en mycket nöjd Mari-Louise Wernerson, kommunstyrelsens ordförande.

Arla vill flytta sin produktion till Falkenberg från det äldre mejeriet i Skövde bl a för att minska sin miljöbelastning. I området kring Falkenberg finns det mycket mjölk vilket kommer att innebära kortare transporter.

Flytten till Falkenberg kommer innebära en investering på 150-200 miljoner kronor. Anläggningen i Falkenberg föreslås öppna i slutet av 2014 och beräknas skapa 60 nya arbetstillfällen.

– Jag är fantastiskt glad över att Arla nu väljer att nysatsa i Falkenberg! Investeringen innebär att vi får fler arbetstillfällen till kommunen. Dessutom stärker vi vår position inom matkultur och livsmedelsproduktion, säger näringslivschefen Catharina Rydberg Lilja.

Sidan uppdaterad: 2013-10-09