Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs Företagscenter igång

Catharina Rydberg Lilja

Catharina Rydberg Lilja

Nu har Falkenbergs Företagscenter vid Söderbron öppnat. I förra veckan  flyttade Falkenbergs Näringslivs AB, Innerstadsföreningen, Näringslivet Falkenberg och Coompanion in i sina nya lokaler i Lantmännens kontorsbyggnad.

Det handlar om organsationer  som jobbar med näringslivs- utveckling. Men det stannar inte vid nya kontor för dessa aktörer. Lokalerna innehåller också en öppen yta, kallad Coffice, en kombination av kaffe och kontor som kommer att stå till företagens förfogande. Efter den officiella invigningen 26 mars ska allt vara klart att ta emot intresserade företagare.

Madeleine Jansson

Madeleine Jansson

-Om man har en idé men inte kommit igång med sitt företag ännu kan man sitta där och jobba. Där finns skrivbord, Internet, mötesrum och skrivare, berättar Madeleine Jansson på FNAB, projektledare för det nya företagscentret.

Företagen kommer att kunna köpa endagskort eller månadskort som ger tillgång till lokalerna. En tanke är att mötesplatsen ger ett extra värde för dem som annars jobbar ensamma i sina företag. Men också för FNAB och de andra hyresgästerna som genom direktkontakter med företagare kan utbyta idéer som kommer Falkenberg och näringslivet till godo.

För helkommunala FNAB:s del innebär flytten att man för större, bättre anpassade lokaler som dessutom blir betydligt mer lättillgängliga för besökare. Tidigare har man hållit till i några kontorsrum högt upp i Stadshuet och utan tilgång till hiss.

-Det är lätt att parkera, det finns hiss i huset och det är lätt att hitta hit, berättar Madeleine Jansson Det är en naturlig mötesplats eftersom det redan finns ett stort antal företag i huset.

Hon betonar samtidigt att FNAB inte vill tappa sambandet med kommunen. Man kommer att fortsätta att utnyttja service som finns i Stadshuset, till exempel när det gäller ekonomi, posthantering och diarieföring.


Sidan uppdaterad: 2013-06-04