Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Datorer och läsplattor i skolan

Sommaren är här och skolans ordinarie IT-service har stängt. Ibland händer det som inte ska hända även på sommaren med våra digitala verktyg. Saker går sönder, olyckor händer och ibland sker stölder. Vad gäller då och vad ska du göra? Här är en del viktig information att känna till för dig som har ansvar för en personlig läsplatta eller dator.

Garanti och försäkring

Läsplattorna och datorerna leasas av skolan och avtalet omfattar garanti och försäkring dygnet runt, året runt. För att garanti och försäkring skall gälla krävs dock att du hanterar ditt digitala verktyg på ett ansvarsfullt sätt och förvarar den på säker plats. Ni bedömer tillsammans i familjen hur ni bäst och säkrast hanterar och förvarar det digitala verktyget under sommaren utifrån riktlinjerna i kontraktet. Du hittar de olika kontrakten under länkar längst ner på sidan.

Om olyckan är framme

Om läsplattan eller datorn går sönder eller blir skadad under sommaren kontaktas vår leverantör, Lin Education. Kontaktuppgifter finns i kontaktrutan nedan. Möjlighet att få hjälp via den ordinarie supporten på skolan är ytterst begränsad då de flesta skolors support har stängt under större delen av sommaren.

Har du allmänna supportfrågor om din Mac eller iPad kan du vända dig direkt till Apple support, telefonnumret finns i kontaktrutan nedan.

Stöld

Om läsplattan eller datorn blir stulen skall polisanmälan alltid göras direkt av vårdnadshavaren/myndig elev. Kontakta därefter skolan så fort som möjligt.

Avtal

När du fick läsplattan/datorn upprättades ett kontrakt som innebär att du förbundit dig att följa de regler och föreskrifter som finns. Detta kontrakt gäller så länge du har ansvar för ditt digitala verktyg. Om det uppdagas att reglerna inte följts kan du förlora rätten att disponera ett personligt digitalt verktyg. Reglerna gäller även på lovet.

Till hösten

När höstterminen börjar igen förväntas ditt digitala verktyg vara i ett sådant skick att det fungerar för skolarbetet.

Kontakt

  • För garanti- och försäkringsärenden

  • För allmän support