Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Rutiner och blanketter SITHS

Här finner du information om hur du gör för att få ett SITHS-kort, samt vad som gäller vid avslutad anställning.

För att du ska få ett SITHS-kort så behöver en beställning i KOBE göras. Beställningen görs av ansvarig registrator på din arbetsplats i samband med att du börjar din anställning.

Behörighetsblankett

Om ni inte har en ansvarig registrator på din arbetsplats, så fyller din chef i på behörighetsblanketten att du ska få ett SITHS-kort och så lägger supporten en beställning i KOBE.

Kortet skickas hem

När SITHS-kortet är klart så kommer du få ett rekommenderat brev till din folkbokföringsadress. Brevet innehåller dina koder. Förvara koderna på ett säkert ställe. Du får också hem ett brev som talar om att ditt kort är färdigt att hämtas på ditt SITHS-kontor.

Avslutad anställning

När du avslutar din anställning så är du skyldig att lämna tillbaka ditt SITHS-kort. Du lämnar kortet till din närmsta chef, som klipper kortet i din närvaro. Chefen skickar sedan det klippta SITHS-kortet i ett kuvert till SITHS-kontoret i Halmstad, som avregistrerar kortet.

Blanketter och rutiner

Kontakt