Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Ursäkta oss

Dansföreställning

En skruvad betraktelse från ett SFI-klassrum

Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska?

Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformace; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration.

Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Rummet en kameleont som skiftar mellan klassrum, teaterscen och drömvärld. Här möter vi tankar kring språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar. Ursäkta oss är en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan som också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker.

Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra.

Kort om Koreografen:

Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat The Royal opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne.

Koreograf: Khamlane Halsackda
På scen: Khamlane Halsackda, Nidia Martinez, Pietro La Loggia, Majula Drammeh
Ljus: Imre Zbrink
Musik: Silas Bieri
Sång: Brita Björs
Dramaturg: Maria Herranz
Foto: Alexis Rodríguez Cancino
Samproducerad av: Dansnät Sverige
Med stöd av: Kulturrådet

Dansnät Sveriges samproduktion 2017.

khamlanehalsackda.comlänk till annan webbplats

Om evenemanget

Datum och tid:

Onsdag 18 oktober kl 19

Plats:

Falkhallens teater (Blackbox)

Arrangör:

Rum för danslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kostnad och bokning:

Biljetter: ordinarie 150 kr, scenpass 120 kr, unga 50 kr.

Bokas på Falkenbergs Turistinformation 0346-886101 eller eventim.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad: 2017-08-18