Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Spridning av kemiska bekämpningsmedel och organiska/oorganiska gödselmedel inom vattenskyddsområde, ansökan

Här hittar du en blankett för att ansöka om att sprida bekämpningsmedel och gödsel inom vattenskyddsområde.

För att skydda dricksvattnet finns det särskilda regler för användning av bekämpningsmedel och gödsel inom vattenskyddsområde. För yrkesmässig användning krävs tillstånd av oss på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. För att ta reda på vad som gäller i ett specifikt vattenskyddsområde kan du ta del av föreskrifterna på VIVABs hemsidalänk till annan webbplats om befintliga vattenskyddsområden.

Kontrollera så att efterfrågade bilagor i blanketten skickas med din ansökan. Vid oklarhet kontakta oss på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen via kontaktcenter.

I och med att du fyller i den här anmälan/ansökan registrerar Falkenbergs kommun dina personuppgifter. På kommun.falkenberg.se/personuppgifter kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter samt vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen, GDPR.

Du kan även höra av dig till vårt kontaktcenter.

Kontakt