Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Information med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19

Falkenbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring det coronaviruset. Vi ser kontinuerligt över hur det kan påverka våra verksamheter och vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter ger.

Från och med 14 december 2020 gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. De innebär att alla i samhället har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Här nedan hittar du länkar till den plats, där du hittar aktuell information.

Pandemilagen

Från och med söndag den 10 januari gäller den nya pandemilagen. Den ger nya regler för gym- och sportanläggningar, badhus, handelsplatser och platser för privata sammankomster.

Fler språk

Påverkan på kommunens verksamheter

Till följd av de allmänna råden uppmanar vi dig att inte besöka vårt kontaktcenter. Istället kan du nå kontaktcenter via telefon eller mejl. Behöver du ändå besöka kontaktcenter är det viktigt att ni inte är fler än nödvändigt. Du behöver också boka en tid.

När berättar vi om smitta i vår verksamhet?

Vi gör en bedömning från fall till fall. Grunden är att det råder sekretess på individnivå, men också att de som behöver veta får veta. Det kan vara anhöriga, kollegor eller andra. Det är en bedömning som görs av Smittskydd Halland. Ibland kan det finnas anledning att berätta var det finns smitta även för fler, och då kan vi göra det, om det kan ske med hänsyn till sekretessen.

Kontakt