Tomter till salu

Falkenbergs kommun kan erbjuda flera olika boendemiljöer. Du kan hitta kommunala småhustomter både i inlandet, längs med kusten och i centralorten.

Lediga tomter

Samtliga av Falkenbergs kommuns småhustomter till salu hittar du på vår webbplats "Falkenberg växer".

Köpa en tomt så funkar det

Om du är intresserad av att köpa en småhustomt behöver du först anmäla dig till kommunens småhustomtkö. Anmälningsavgiften är 300 kronor per kalenderår.

När du är anmäld till tomtkön och har betalt avgiften får du ett bekräftelsemail med mer information och erbjudande om lediga tomter i nuläget. Då har du möjlighet att anmäla intresse för våra tomter till salu. Vilken tomt du sedan blir erbjuden beror på vilken plats i kön du har.

När vi släpper nya tomter till försäljning får alla i tomtkön information om detta via mailutskick.

Tillträdesdag kommer vi överens om och vid tecknandet av köpekontraktet får du en faktura på handpenningen som ska betalas inom trettio dagar. Resterande belopp betalas senast på tillträdesdagen.

Du väljer själv husleverantör

På kommunens tomter får du bygga ditt hus utan att vara hänvisad till någon särskild husleverantör.

Vad kostar en tomt?

Priset på våra tomter varierar beroende på var den ligger. Du ser alla priser i vår listning av lediga småhustomter. Utöver priset för tomten tillkommer det avgifter för bland annat anslutningskostnad för vatten och avlopp, el, tele, fiber med mera. Dessa avgifter kan variera beroende på tomtstorlek. Det tillkommer även avgift för nybyggnadskarta, bygglov, eventuell plankostnad och lagfartskostnad.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15