Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Prisutdelning.

Mattias Hedström Hjort, tvåa från vänster, tar emot priset för Årets biogasbilskommun i Halland.

Falkenberg årets biogasbilskommun i Halland

355. Så många biogasbilar har Falkenberg. Det är 36% högre än snittet i Sverige. 132 av dem tillhör Falkenbergs kommun. Denna höga andel biogasbilar har gjort att Falkenberg blivit utsedd till årets biogasbilskommun i Halland.

Ekologisk hållbarhet är ett av kommunens fyra övergripande utvecklingsmål. Att minska fossila bränslen är ett sätt att komma närmre målet.

Biogas är en fossilfri bränslekälla. Utöver att ha många biogasbilar, är kommunen delägare i Gödastorps biogasanläggning. Biomassan som bränslet görs av finns lokalt. Lantbrukarna i kommunen kan sedan använda restprodukterna för att det ska växa bättre på åkrarna. Det blir ett lokalt kretslopp av näring och energi.

– Att vi fick priset beror både på politiska beslut och på ett hårt arbete inom kommunens förvaltningar. Jag blev överraskad och blir sporrad att göra ett ännu bättre jobb. Priset är inte bara till den offentliga organisationen, utan till alla som på olika sätt bidrar till att vi kör fossilfritt, säger Mattias Hedström Hjort, utvecklingsledare med specialkompetens inom ekologisk hållbarhet.

Priset delades ut på elbilsdagen i Ullared. Den kan du läsa mer om härlänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2016-10-07