Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Var med och håll Falkenberg rent i vår!

Nu är det hög tid att anmäla dig till Skräpplockardagarna i Falkenberg. Material finns att hämta på Stadshuset.

Varje vår deltar Falkenberg i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet! I Falkenberg var vi 854 aktiva.

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Falkenberg kommer vi distribuera materialet med start vecka 16. Deltagare får material genom att besöka oss på Stadshuset i Falkenberg, hör av er på Telefon eller mail först. För kommunal verksamhet kan materialet skickas på interntpost.

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till ÅVC om möjlighet finns.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Kontakta Mattias Hedström Hjort vid frågor eller funderingar.

Sidan uppdaterad: 2016-02-15