Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenbergs kranvatten med i tävling

Har Falkenbergs kommun Västsveriges godaste kranvatten? Det får du reda på imorgon, när VIVAB tar med sig smakprov till Kranvattentävlingen i Göteborg.

Vattenkanna.  Foto:VIVAB

Godast vatten i Sverige? Foto: VIVAB

Tävlingen, som är uppdelad i nio regionalfinaler och en riksfinal, arrangeras av branschorganisationen Svenskt vatten. De vill sätta fokus på kranvatten som den främsta drycken – god, närproducerad, prisvärd och tillgänglig för alla.

Fler än 100 Svenska kommuner deltar runt om i landet, och imorgon är det alltså Falkenbergs tur att tävla i regionalfinalen i Göteborg. Juryn smakar och bedömer vattnet utan att veta var det kommer ifrån, och de två kommuner som får högst poäng går vidare till riksfinalen i Stockholm den 21 oktober.

Förutom Falkenbergs kommun är även Varberg, Halmstad, Kungsbacka och Hylte kommuner med från Halland och tävlar. Falkenberg var i riksfinal år 2010.

Sidan uppdaterad: 2015-09-24