Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Falkenberg är en av Sveriges bästa miljökommuner

Miljöarbetet ger resultat i Falkenberg. Det visar tidningen Miljöaktuellts ranking som presenterades idag.

Kvinna på stranden

Enligt rapporten är Falkenbergs kommun en av Sveriges bästa miljökommuner och den bästa miljökommun i Halland. Falkenberg går från en 63:e plats till en 22:a plats i riket. 

- Det är självklart jättekul och en klar förbättring från förra året. Vi i kommunen har som ett av våra övergripande mål att vara en ledande miljökommun, bland annat i arbetet med förnybar energi. Vi siktar på att vara bäst i Halland och bland de tjugo bästa i Sverige. Och snart är vi där, säger Mattias Hjort hållbarhetsstrateg vid Falkenbergs kommun.

Resultaten som rankingen grundar sig i består till hälften av nyckeltal och till häften av självskattande enkätsvar kopplade till ekologisk och social hållbarhet.

- Vi i Falkenberg har en rad starka politisk beslut i ryggen som hjälper oss framåt i miljöarbetet. Bland annat att vårt bostadsbolag FaBo ska bygga klimatsmart boende och att vi satsar på hållbara drivmedel som t.ex. vätgas och biogas. Vi har dessutom en plan för ekologisk hållbarhet och den innehåller mycket av de åtganden som efterfrågas i undersökningen. Just nu håller vi på att revidera vår hållbarhetsplan som kommer att börja gälla 2016. Vi kommer också att behöva bli bättre på är att skapa större delaktighet och invånarinflytande i våra miljö- och hållbarhetprojekt, säger Mattias Hjort.

Sidan uppdaterad: 2014-06-25