Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Arvidstorpsrondellen ska snyggas till

Ungdomar designar rondeller

Utdrag ur Framtid Falkenberg nr 3 2013

På flera platser i Falkenberg finns rondeller som ser lindrigt sagt trista ut. Nu får ungdomar i kommunen chansen att vara med och påverka utformningen av snygga, trafiksäkra och annorlunda rondeller.

I samarbete med Trafikverket startar i vinter ett projekt som både ska göra två av stadens knutpunkter snyggare och ge ungdomar möjlighet att få utlopp för sin kreativitet och skapa något som gör staden vackrare för framtiden.

-Vi vänder oss till ungdomar i åldern 13 – 25 år som är konstintresserade, berättar ungdomssamordnare Jill Wegerup som tills vidare är kontaktperson för projektet.

Hur många som ska vara med i arbetsgruppen, eller grupperna, är inte klart ännu. Delvis kan det bero på intresset. En processledare ska tillsättas och sen drar arbetet igång med att hitta läckra lösningar.

Att bygga upp en rondell med dekorationer kostar cirka en halv miljon. Tanken är att kommunen och Trafikverket ska dela på kostnaden och alltså bidra med 500 000 kr var för att genomföra projektet. En viktig förutsättning är att man ska välja hållbara material som inte kräver en massa underhåll i framtiden.

De två rondeller som är aktuella är den där Arvidstorpsvägen korsar Kringleden och den vid Sandladans återvinningscentral.

Definitivt beslut om pengar beviljas till projektet fattas av kommunfullmäktige 26 november.

Sidan uppdaterad: 2013-11-25