Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
Invigningen skedde i Burseryd

Fegens naturreservat invigt

Tre kommuner, tre län och tre landshövdingar.  Alla var inblandade i invigningen av Fegens naturreservat på söndagen i Burseryd och Fegen.

En lång rad festligheter erbjöds besökare och inbjudna gäster under söndagens högtidliga invigning. Sandviks kyrka var platsen för arrangemanget som inleddes med en inmarsch med Westbo scoutkår och Gislaveds Drum & Drill Corps. Landshövdingarna i Hallands, Västra Götalands och Jönköpings län talade om värdet av en satsning på naturen och samarbetet mellan länen. Kommunråden från Gislaved och Svenljunga samt kommunfullmäktiges vice ordförande i Falkenberg, Stig Agnåker, talade om hur området kan utvecklas samtidigt som man bevarar naturvärdena.

Experter från länsstyrelsen svarade på allmänhetens frågor om naturreservatet som bildades förra året, men som först nu blivit officiellt invigt. Naturskyddsföreningen var också på plats för att informera.

Arrangemanget fick kunglig glans av Carl XVI Gustaf i Jan Wolfhagens tolkning. Svenljungas ungdomsorkester med drill och godisregn i Fegen dit en hel del barn kommit med sina familjer.

Sidan uppdaterad: 2013-09-25