Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Sportfiskemässa på Elmia i Jönköping

2015-03-20 Christina Lindhagen Sportfiskarna visar bilder från den reataurerade Hertingforsen i Ätran.

2015-03-20 Christina Lindhagen Sportfiskarna visar bilder från den reataurerade Hertingforsen i Ätran.

I dag öppnade Sveriges största Sportfiskemässa på Elmia i Jönköping. Tiotusentals av Sveriges 2 miljoner sportfiskare besöker årligen mässan.

Att sportfisket är en folkrörelse går inte att ta miste på. Fiskeprylar, båtar, motorer och föredrag, allt blandas i en härlig mix med upplevelsetörstande mässbesökare.

Förmiddagen inleddes med en föreläsningsserie av representanter från Jordbruksverket, Riksdagspolitiker, Ekoturismföreningen, Fiskevattenägarna, Sveriges Sportfiske- och fiskevårdsförbund och Älvräddarna. Alla verkade överens om sportfiskets stora potential för sociala, hälsomässiga, etiska, naturvårdsmässiga och turistmässiga värden. Sportfisketurismen kan med rätt profilering och förvaltning utvecklas till en av våra största näringsgrenar. Utställare från Slovenien hade tagit sig ända till Jönköping för att marknadsföra sitt lands möjligheter till naturturism och sportfiske!

Ätrans laxfiske har tidigare år deltagit som utställare på Sportfiskemässan i Jönköping. Sportfiskarnas Christina Lindhagen berättade i sitt föredrag om hur alla blir vinnare om vattenkraften miljöanpassas. Som ett gott exempel på miljöanpassad vattenkraft framhöll Christina Falkenbergs kommuns arbete med Hertingforsen och visade bilder på forsen före och efter restaurering. Tranås Energi var även i år en av de utställare som föredömligt redovisade hur vattenkraften miljöanpassats i Tranås kommun.

Text och foto: Ingemar Alenäs 

Sidan uppdaterad: 2015-03-20