Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Laxdagen 13 september 2014

Information hölls om årets laxfiske vid laxfiskestugan på eftermiddagen. Fredrik Lindespång från Kultur och fritidsförvaltningen berättade om arbetet och vem som fått årets största laxar.

Alla som samlats vid laxfiskestugan bjöds på kaffe och fika och fick tillfälle att diskutera vad som förevarit under säsongen. Laxfisket är lika mycket ett sätt att umgås med likasinnade och naturintresserade som att fånga den största laxen.

Kommunekolog Ingemar Alenäs berättade också om Hertingprojektet och fiskevården i Ätran. Laxuppgången har enligt SLU minskat i flera västkuståar men allt pekar på att uppgången av naturlaxen i Ätran och Högvadsån ökar i år jämfört med förra året.

Alla är välkomna till kvällens kröningsceremoni där årets laxfiskare krönes kl 22:00. Kvällen avslutas med sedvanligt fyrverkeri.

Årets krönta laxfiskare:                                                                                                      Denis Dzaferovic 7,5 kg 93 cm                                                                                            Lars Järvesjö  6,8 kg 90 cm                                                                                               Mikael Heurén 6,3 kg 80 cm                                                                                               Grattis till storfiskarna!

Text och foto: Ingemar Alenäs

Sidan uppdaterad: 2014-09-14