Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.
2013-05-06 Herting, Mötesplats Mölle

Guide vid Herting av besökare och lax

2014-05-09. Under onsdagen och torsdagen guidades över 80 personer vid Hertingforsen. Under de båda dagarna passerade också 8 storlaxar (72-100 cm) guidade av stigränna och överfallsarmar i den nyöppnade forsen.

Onsdagen var det SPF med 66 medlemmar som först samlades på stadens nya Mötesplats Mölle och fick en genomgång av kommunekologen av laxens historia och biologi samt information om Hertingprojektet som lett fram till fria fiskvägar för all fisk vid kommunens vattenkraftverk. Sedan var det busstransport till Hertingforsen med guidning på plats.

Torsdagen var det guidning för en lärargrupp som vandrade längs hela forsen. Frågorna var många och den nya fiskräknaren tilldrog sig stort intresse. Och tank att, som någon sa kunna sitta hemma i soffan och se en videofilm på varje lax som nu vandrar förbi i den nyöppnade Hertingforsen!                                           Text och foto: Ingemar Alenäs

Sidan uppdaterad: 2014-05-09