Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Den här nyheten är äldre än sex månader och kan därför vara inaktuell.

Besök från Nederländerna

Vattenekolog Herman Wanningen från Nederländerna föreläste för Konungen, landshövdingen och alla gäster i Falkenberg vid invigningen av Hertingforsen om det internationella arbetet med fria vandringsvägar för fisk.

Herman Wanningen föreläste vid invigningen

Herman Wanningen föreläste vid invigningen

Fria vandringsvägar för fisk är ett stort internationellt problem såväl i Sverige som i Europa. Falkenbergs kommun har under fem år deltagit i EU-projektet Living North Sea där Herman varit en av de ledande krafterna. Samarbetet har omfattat femton olika organisationer i sju europeiska länder. Falkenbergs kommun har fått ta del av den stora kunskapsbank som finns i dessa länder om våra vandringsfiskar.

Karlstads Universitet deltar tillsammans med Falkenbergs kommun i World Fish Migration Day den 24 maj då det bland annat kommer att visas hur man märker och pejlar olika fiskar vid Herting. Herman Wanningen är en av organisatörerna för denna världsomspännande aktion för vandringsfisken. Nu förbereder vi detta arrangemang vid Herting tillsammans med ca 170 olika organisatörer i ett stort antal länder från Nya Zeland till Afrika, Europa och Amerika. Välkomna den 24 maj och läs mer om arrangemanget i länken till höger.

Sidan uppdaterad: 2014-04-01