Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Tullbron i Falkenberg. Foto: Jesper Anhede

Flytta hit

Falkenberg är en populär och idyllisk småstad på västkusten men också en turiststad och evenemangsstad av stora mått. I kommunen finns många attraktiva och byggklara tomter i såväl kustområdet som på landsbygden — till rimliga priser. Här finns betydligt lägre huspriser än i angränsande kustkommuner.

Falkenbergs kommun ligger mitt i Halland och är länets största kommun till ytan. Här finns åar, sjöar, bokskog och vildmark men också kustlandskap och stadsliv. Ån Ätran rinner genom hela kommunen och här finns också den omåttligt populära finkorniga sandstranden Skrea strand med västkustens längsta badbrygga.

I kommunen bor det strax över 44 000 invånare och staden växer hela tiden. De senaste åren har flertalet nya handelsplatser samt bostadsområden växt fram och ännu fler finns på ritbordet. Falkenberg beskrivs ofta som en idyllisk småstad och har anor redan från 1300-talet f Kr. Den vackra tullbron är en av stadens kännemärken och i gamla stan finns delar av den gamla staden bevarade.

I Falkenberg kan du på allvar njuta av småstaden charm och närhet. Här är det aldrig långt till något och du hinner uträtta mer på kortare tid — utan stress, trängsel eller bilköer! Natur och vackra miljöer omgiver staden för att inte tala om tätorterna längs kusten och inåt landet. Också lugnet är ständigt närvarande och avbryts endast av turismpulsen om somrarna.

Med flertalet storstadsregioner inom räckhåll är det heller aldrig långt till storstadens utbud och puls.

Sidan uppdaterad: 2017-09-20

Fakta Falkenbergs kommun


Invånarantal: 43 261 (juni 2016)
Total yta: 1 115 km²
Politiskt styre: Borgerligt
Bildad: 1971