Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Kartvinjett

Kartor över Falkenberg

Välkommen till kommunens webbkartor, som fungerar även på läsplattor och mobiltelefoner.

Det finns två olika kartor:

 • En klassisk karta i 2D där du kan finna en mängd information om olika verksamheter, samlade i en karta.
 • En karta i 3D där du kan se terräng och byggnader ur valfri vinkel i hela kommunen. Här presenteras det nya kunskaps- och kulturcentret och framöver nya planer och utvecklingsprojekt. Läs mer om 3D-kartan här.

Öppna kartorna här eller i det blå länkfältet:

Här nedan beskrivs hur webbkartan i 2D fungerar.

Hjälpinstruktioner till karta

Klicka i bilden för att se den större.

Snabbhjälp för 2D-karta

Klicka på bilden intill för att få en överblick över kartans funktioner.

För frågor och synpunkter på kartan; kontakta gärna gis@falkenberg.se eller kommunen enligt kontaktuppgifter längst ned på denna sida.

Ytterligare instruktioner för 2D-kartan

 • Navigation. Panorera i kartan genom att hålla nere vänster musknapp och dra. Zooma med musens rullhjul eller med plus- och minusknapparna i zoomkontrollen uppe till vänster. Färdiga vyer till tätorter finns under Gå till i verktygsraden.

 • Använd listan till vänster i kartan för att välja vilken information du vill visa. Varje rubrik öppnas med ett klick och kan minimeras igen med den svarta pilen. Lager från olika rubriker kan kombineras (t.ex. förskolor med cykelvägar). Siffrorna i listan visar hur många lager där är under varje rubrik och före snedstrecket hur många av dem som är tända. Teckenförklaring till valda skikt dyker upp till höger.

 • Söka gör man i sökrutan uppe till höger. Skriv vad ni letar efter, t.ex. adress eller fastighet. Klicka i träfflistan som öppnas så zoomar kartan dit.

 • För att ta reda på en fastighetsbeteckning från kartan; tänd lagret Fastigheter under rubriken Bygga och bo. I kartan syns då fastighetsgränserna. Klicka på önskad fastighet och fastighetsbeteckningen dyker upp i en inforuta.

 • För att skriva ut; tryck på utskriftsknappen. Ställ in papperstorlek och kartskala om det är önskvärt. En text kan läggas till. Utskriften skapas som en pdf vilken sedan kan sparas eller skrivas ut. Man måste ha Adobe Reader eller annat program för pdf-visning på sin dator.

 • För att se en detaljplan; tänd lagret Detaljplaner under rubriken Bygga och bo. Gula detaljplaneytor tänds med planernas nummer. Klicka i önskad yta och en inforuta kommer fram. Länk till detaljplan i pdf finns under Visa länkar i rutan. Man måste ha Adobe Reader eller annat program för pdf-visning på sin dator.

 • Rita och skriva i kartan; ritverktyg finns under Verktyg/Skissa. Det finns polygoner (ytor), linjer, cirklar och text. Avsluta linje- och ytritning med ett dubbelklick. Skriv texten först i angivet fält och klicka sedan dit den i kartan. Rensa allt under Verktyg/Radera skiss.

 • Mätverktyg finns under Verktyg/Avstånd och yta. Välj mellan dessa med knappar i rutan som dyker upp. Avsluta mätningen i kartan med dubbelklick. Rensa med Nollställ.

 • Det går att skapa minikartor att inkludera på en hemsida. Använd Verktyg/Minimap. Ställ in önskad storlek och markera område i kartan. Tryck på Visar. En sida öppnas med förhandsgranskning och kodsträngar att inkludera på websida.
Sidan uppdaterad: 2016-06-08