Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Småbåtar i Fegen

Inlandet

I Falkenbergs inland hittar du många små orter med närhet till såväl åar och sjöar som skog och vildmark.

Fagered

Fagered som ligger i skogsbygden cirka en mil från Ullared är ett aktivt samhälle med ett drivet byalag som samordnare. Här finns bland annat skola (6 - 11 år), en föräldrarkooperativ förskola och en affär. Fagered har dessutom ett rikt kulturliv som i mångt och mycket kretsar runt bygdegården där bland annat Fageredsrevyn håller till vintertid och årligen lockar flera tusen besökare.

Fegen

Samhället Fegen ligger alldeles intill den vackra Fegensjön precis i gränsbygden mot Småland och Västergötland. Här finns ett aktivt friluftsliv och ett aktivt lokalt näringsliv. I gamla skolan finns en bygdegård.

Fridhemsberg

Fridhemsberg var tidigare ett stationssamhälle för Falkenbergs Järnväg. Idag är det ett litet idyllisk samhälle omgivet av skog och mark. I Ullared som du hittar fyra kilometer söder om Fridhemsberg finns förskola, skola (6 - 15 år), mataffärer och varuhuset Gekås Ullared.

Heberg

Heberg ligger ca 1 mil sydost om Falkenberg med närhet till naturen och med goda kommunikationer. Här finns en skola för årskurserna 0-9 och flera förskolor.

Källsjö

Källsjö är en vackert belägen liten by med sjöar och skogar in på bara knuten med endast en mil till Ullared. Källsjö ligger mycket naturskönt utmed sjön Barken i kommunens nordvästra del. I Källsjö finns en förskola.

Långås

Långås ligger 1,5 mil nordväst om Falkenberg och har ett nytt och uppfräschat torg efter att järnvägen har flyttat ut från samhället. Här finns service i form av skola (6 - 11 år), förskolor och affär. Varje sommar ordnas en stor marknad i Långås med 10 000-tals besökare.

Okome

Okome är en liten kyrkby på landsbygden två mil nordost om Falkenberg. Här bor du vackert och inbäddad i härlig natur med skogar och sjöar. Bra bussförbindelse året runt. Här finns en skola (6 - 11 år) med idrottshall och fotbollsplaner för lek och aktiviteter. Närmsta högstadieskola och mataffär finns i Ullared ca en mil bort.

Slöinge

Slöinge är ett samhälle som kanske främst är känt för glasstillverkningen på SIA Glass men också för att ha Sveriges äldsta familjeägda företag i Berté Qvarn med rötter sen 1500-talet. Slöinge är en trevlig ort med stor gemytlighet och en bra service. Samhället ligger två mil söder om Falkenberg utmed såväl gamla som nya E6:an. Här finns bra service i form av skola (6 - 11 år), förskola, vårdcentral och flera affärer. Slöinge har ett rikt näringsliv, god service, goda kommunikationer samt närhet till naturen.

Ullared

Ullared är inte bara centrum för Falkenbergs inland utan även ett handelscentrum dit runt fyra miljoner besökare vallfärdar varje år. I Ullared ligger Skandinaviens största varuhus Gekås Ullared.

Ullared har ett stort serviceutbud i form av skola (6 - 15 år), vårdcentral, omsorgsenheten Furugården, apotek och även övrig handel som till exempel ICA, NetonNet och Granngården. Vid skolan finns en idrottshall och en ny är planerad att byggas. Genom Ullared rinner Högvadsån som är ett bra och uppskattat fiskevatten.

Ullared ligger ca 3 mil norr om Falkenberg. Ullared ligger mycket naturskönt, har god service, goda kommunikationer och ett mycket rikt näringsliv.

Vessigebro

Samhället Vessigebro ligger utmed ån Ätran och erbjuder ett kuperat landskap med många vackra och spännande vyer. I Vessigebro finns skola (6 - 11 år), förskola, vårdcentral, omsorgsenheten Älvgården, några affärer, en livaktig samhällsförening och idrottsförening. Nyligen anlades också en upplevelsepark kallad Gurkbänken. En 18-håls naturskön golfbana ligger i Flädje ca 2 km norr om samhället. Det finns ett stort intresse för Vessigebro som bostadsort.

Vinberg

Vinbergs samhälle och kyrkby finner du strax norr om Falkenberg längs väg 154 mot Ullared. Dessa ligger med endast tre kilometers mellanrum vackert beläget i ett naturskönt område. I samhället finns förskola, idrottshall, fotbollsplan och golfbana (ovanför samhället längs väg 154) medan du i kyrkbyn har Vinbergsskolan (6 - 11 år). Bra bussförbindelse och nära till centrum.

Årstad

Årstad ligger högt beläget cirka en mil från Falkenberg på väg 150 mot Torup. Här bor man med utsikt över nejden ner mot kusten. Här finns både skola (6-11 år) och en kooperativt förskola. Det är nära till Heberg där det finns ett litet handelscentra. Där ligger även Söderskolan för de senare årskurserna med en ny och omtalad pedagogik.

Älvsered

Älvsered ligger i kommunens nordöstra del cirka 25 kilometer från Ullared. Älvsered är en företagsam bygd och här finns också en hel del handel. Det finns en skola (6 - 11 år).

Ätran

Ätran finner du två mil öster om Ullared längs väg 153. Genom orten rinner ån med samma namn och dess omgivning är ett vackert skogsrikt landskap samt en del sjöar. I Ätran finns en kooperativ förskola, Ätranskolan (7 - 11 år), fritidsanläggning (Ätran Turist) och en mindre mataffär. Här finns ett aktivt friluftsliv med bl a längdskidåkning.

Sidan uppdaterad: 2017-01-23