Oinloggad
Standardsida
Startsida Falkenbergs kommun
Falkenbergs innerstad en sommardag

Centralorten

Här är en lista på Falkenbergs olika stadsdelar.

Västra Gärdet

Bostadsområde i sydvästra delen av staden, varierad bebyggelse. Här finns en skola för årskurserna 0-5 och förskola.

Arvidstorp

Bostadsområde i nordvästra delen av staden, varierad bebyggelse. Här finns en skola för årskurserna 6-9 och flera förskolor samt matbutiker.

Östra Gärdet

Bostadsområde i norra delen av staden, varierad bebyggelse och skolor för årskurserna 0-5 och 6-9 samt flera förskolor. Det finns även matbutik i området.

Herting

Bostadsområde i sydöstra delen av staden, varierad bebyggelse. I Herting området finns skolor för årskurserna 0-5 och 6-9 samt flera förskolor.

Skrea

Skrea är ett naturnära område ca två kilometer ifrån Falkenbergs vackra kustremsa med en centralt belägen golfbana och idrottsplats. Stadsdelen består främst av villabebyggelse. Bra kommunikation med buss och fina cykelvägar som leder in till centrum finns också. Med närheten till hav, kilometerlånga stränder och natur gör Skrea till ett attraktivt bostadsområde. Här finns både permanent- och sommarboende.

Stafsinge

Stafsinge är en helt ny stadsdel i Falkenberg i ett lummigt område inte långt från Stafsinge kyrka. Området länkar ihop centrum med landet och ligger naturskönt omgärdat av lövskog och ängsmark. I stafsinge finns flera förskolor.

Tröingeberg

Tröingeberg är ett lugnt och naturskönt villaområde 2,5 km öster om Falkenbergs centrum på vägen mot Vinberg. Området är kuperat och "Tröingebergsbacken" är lite av ett begrepp i Falkenberg. Tröingeberg tillhör Vinbergs församling men räknas i folkmun som en stadsdel till Falkenberg. Det är också mycket nära till järnvägsstationen och flera busslinjer trafikerar området. Även skola, dagis och matbutik finns nära tillhands.

Fajans

Fajansområdet ligger mycket naturskönt utmed Ätran och har nära till centrum. Här finns skola för årskurserna 0-5 och flera förskolor.

Slätten

Slätten är ett bostadsområde i södra delen av staden. Det ligger nära naturen och ca 2 km från havet. I området finns flera förskolor samt en matbutik.

Hjortsberg

Hjortsberg är ett bostadsområde med varierat boende och mycket god service, ca 3-4 km sydost om Falkenbergs centrum och med närhet till havet. Här finns en skola för årskurserna 0-5 och flera förskolor, matbutik, apotek, bageri, blomsterhandel med mera.

Källstorp

Källstorp / Prästaliden är ett område som ligger mellan Skrea golfbana och Arla, cirka fyra km från Falkenbergs centrum.

Nyby Gärde

Nyby Gärde är ett nytt bostadsområde vackert beläget i sluttningen mot Ätran i anslutning till Fajansområdet. Området består av en mångfald av hustyper och storlekar på bostäder.

Sidan uppdaterad: 2017-01-23